Van juweel tot hedendaagse wandelstok  
       
 

Gefascineerd door beweging en de gelimiteerdheid ervan, de evolutie en de tegenstellingen die zo kunnen ontstaan inspireren mij en zijn thema voor mijn juwelen.
Bewegen – stilstaan / geboorte – dood / lente – winter, contrasten die toch samen horen en onder andere in de Japanse ‘haiku’s’ op een schitterende manier literair worden uitgedrukt, vormen de rode draad in mijn werk.

Toevallig werd ik effectief geconfronteerd met de noodzaak van een wandelstok en concentreerde ik mij op dit voorwerp dat een perfecte aanvulling op de gewone juwelen kon zijn.
Het marktaanbod blijkt beperkt tot vrijwel enkel louter functionele wandelstokken (mutualiteitenstokjes…) die je liever wegmoffelt dan fier draagt of, af en toe, een of ander uniek stuk van een kunstenaar eerder als kunstobject bekeken.

De flair waarmee de wandelstok traditioneel ooit gedragen werd, ook door jonge en gezonde mensen bezorgde mij het animo een hedendaagse dimensie aan de oubollige wandelstok te geven op een originele manier. (Het wiel is ook al lang uitgevonden, wat niet wil zeggen dat er geen originele auto’s worden ontworpen.)